United Devices

O víkendu jsem na svém počítači překonal hranici 4 let počítačového času věnovaného na výzkum rakoviny používáním malého prográmku od firmy United Devices běžícího na pozadí v mém počítači.
Pokud by Vás to zajímalo, moje aktuální pořadí lze nalézt zde : Martin Vincíbr – Grid.org a pokud se také tohoto projektu účastníte, můžete porovnat naše skore ;-)

Pro neznalé, jedná se o projekt, který v současné době provádí dva výzkumy:
Hledání léku na léčbu rakoviny ve spolupráci s Oxfordskou univerzitou a National Foundation for Cancer Research, v současné době je projekt ve své druhé fázi.
Výzkum lidského genomu ve spoluprácí s Institute for Systems Biology, the University of Washington (ta univerzita je v Seatlu) a and IBM Corporation.
Nekolik projektů již bylo úspěšně ukončeno.
A jak takový výzku u Vás v počítači probíhá? Pokud si nedáte program jako spořič obrazovky, tak o něm ani nevíte, běží na pozadí a využívá pouze počítačového času, který vy nepotřebujete, což je při mém stylu psání ve wordu s cca všemi deseti uhozy za minutu skoro všechen počítačový čas :-). A nutné je samozřejmně připojení k internetu. pokud možno pevné a rychlé, protože program si stahuje nové dávky ke zpracování a odesílá výsledky již zpracované.

Tak pokud chcete nějak šikovně využít Váš volný počítačový čas, zde máte jednu možnou alternativu. Jinak je jich samozřejmně více: hledání ufonů se Seti At Home, hledání gravitačních vln, výzkum léku na AIDS, modelování povodní, modelování počasí, zemětřesení a určitě spousta jiných, o kterých ani nevím, ale určitě si máte z čeho vybírat.

Category: Uncategorized
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>