AIRPOWER 11 – Zeltweg

Dne 1. července jsem navštívil letecký den v Rakouském Zeltwegu – AIRPOWER 11, jedinečný a neopakovatelný zážitek.
Bylo tu k vidění prakticky to nejlepší, co může být během leteckého dne nabídnuto.

Před zahájením vystoupení jsem se dvě hodiny procházel mezi vystavenýma letadlama a vrtulníkama, škoda, že sem si na ně nemohl šáhnout, vše bylo za oplocením. :-(
V galerii si můžete prohlédnout výběr fotek ze sólových předváděcích letů a pak z vystoupení jednotlivých leteckých teamů. První tým co mě zaujal pojetím předváděcí akce byl z Turecka – Turkish Stars, skvělé akční představení, které mělo dobrého moderátora. Jejich ukázkový průlet letadla mezi čtyřma letícíma v protisměru byla jedna z nejlepších akcí, co sem tam viděl. Skoro se mi to i povedlo vyfotit – k vidění zde :-)
Zajímavé vystoupení měla i Chorvatská letka – Krila Oluje a Švýcarská parta – Patrouille Suisse. Chorvati zaujali svými „zrcadlovými“ průlety a švýcaři byli prostě špičkově sehranou skupinou.
Zlatý hřeb dne byla Italská letka – Frecce Tricolori, na kterou jsme museli dlouho čekat, kvůli zhoršenému počasí a silnému větru. Naštěstí se vítr chvilku po startu utišil a vystoupení, po trochu nepřesném a rozpačitém začátku dostalo do obrátek a Freece Tricolori ukázali, že opravdu umí! Ať při nakreslení romantického srdce na oblohu nebo při dokonalých formacích doslova křídlo na křídlo!
Celkově musím pochválit organizaci, vše se odehrávalo s maximální přesností a nebýt jednoho úrazu parašutistů, vše proběhlo naprosto perfektně.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>